بیمه مسافرین آسانسور یا بیمه مسئولیت مدنی (دارندگان آسانسور در قبال استفاده کنندگان)
در طول سال هایی که تعداد ساختمان های بلندمرتبه و آسانسورها رشد بالایی پیدا کرد ، استفاده از آسانسور و شرایط بیمه و پرداخت خسارت ، دستخوش تغییرات زیادی شد .
* اولین باری که بیمه گر توانست از پرداخت خسارت ، شانه خالی کند ، زمانی بود که مباحث اخذ گواهی های استاندارد اجباری شد و بیمه گر با استفاده از خلاء قانونی توانست مدتی از پرداخت خسارات بیمه ، به دلیل عدم وجود گواهی استاندارد اولیه راه پرداخت خسارت را کج کند .
* در مراحل بعدی ، بیمه گر توانست باتوجه به عدم اخذ گواهی استاندارد ادواری ، بازهم پرداخت خسارات را با مشکل مواجه کند .
* حالا دیگر با قوانین جدید ، که دقیقا در ذیل بیمه نامه ها قید می کند ، برای اماکن عمومی نیاز به اخذ استاندارد اولیه و ادواری است و برای ساختمان های مسکونی ، داشتن گواهی ادواری (چک لیست ماهیانه شرکت تعمیر و نگهدار معتبر) کافی است و برای پرداخت خسارات نیازی به اخذ گواهی استاندارد اولیه و ادواری نیست .
* اما بازهم خلاء قانونی وجود دارد که بیمه گر در هرجایی که خواست ، سلیقه ای عمل کند و از پرداخت خسارت باز پس زند ، مثل :
۱- در کارشناسی ها و بازدیدهایی که توسط بازرسان بیمه گر صورت می گیرد ، اگر مشخص شود هنگام ارسال درخواست ، عدم وجود درب داخل (در آسانسورهایی که فاقد درب داخل هستند) ذکر نگردیده ، بیمه گر می تواند از پرداخت خسارت سرباز کند .
۲- اگر مشخص شود در بازدیدهای ادواری ، به عدم وجود پاراشوت یا گاورنر یا فرسودگی بافرها ، و دیگر موارد ایمنی مهم ، توجهی نشده ، بیمه گر می تواند از پرداخت خسارت شانه خالی کند.
۳- اگر برای بیمه گر محرز شود ، که افراد تکنسین مورد استفاده توسط شرکت آسانسوری دارای تخصص ، تحصیلات مرتبط یا سوابق مرتبط نیستند می تواند از پرداخت خسارت سرباز زند .
خلاصه همیشه بیمه گر در صدد این بوده که از پرداخت خسارت به طریقی شانه خالی کند ، اما شرکت های آسانسور ، بایستی شرایط فرم اولیه را مخصوصا در مواردی که در کابین ، درب داخل وجود ندارد یا کار نمی کند ، کاملا اطلاع دهند ، جلوی سوء استفاده بیمه گر گرفته می شود .
مبالغ و هزینه های بیمه مسافرین آسانسور براساس تعداد نفرات محاسبه می شوند ، و بیمه گر مبنای محاسبه حق بیمه را با تعداد توقف های آسانسور یا ارتفاع آن مشخص نمی کند ، پس نتیجه می گیریم تعداد نفرات آسانسور شما در پرداخت حق بیمه شما تاثیر دارد .
بیمه های آسانسور به نام مدیران ساختمان یا نماینده های مجتمع صادر می شود تا در صورت بروز مشکل ، کارفرما بتواند بصورت مستقیم از بیمه گر ، تقاضای بررسی و تقاضای خسارت کند .